8. Arapça Yarışmalarında Muhteşem Final Gerçekleşti / 04.08.2017
Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin organizasyonu ile Şehit Adil Büyükcengiz İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Arapça Yarışması ödül töreni İstanbul’da tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 8. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Liseleri Arapça Yarışması ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Final yarışmaların ilk gününde, il ve bölge elemelerini birincilikle geçerek ülke finalinde yarışmaya hak kazanan İmam Hatip Ortaokulları, Arapça Şiir, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde yeteneklerini sergilediler.

 

TÜRKİYE’NİN İMAM HATİP ORTAOKULLARINI ARAPÇA HEYECANI BULUŞTURDU

1216 İmam Hatip Ortaokulundan okul içi elemelere 17.313, il elemelerine ise 6250 öğrencinin katıldığı yarışmalar, Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları dallarında gerçekleştirildi.                                           

Yarışmaların ödül töreni TRT Arapça kanalının yanı sıra yerel televizyonlar olmak üzere birçok televizyon kanalından canlı olarak yayınlandı. Ödül töreninde konuşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, kısa bir süre içinde İmam hatip ortaokullarının hiç kimsenin hayal dahi edemeyeceği büyük bir performans sergilediklerini, bu heyecanı yaşamanın vermiş olduğu mutluluğa değindi.

  

İMAM HATİP LİSELERİNDE ARAPÇA HEYECANI HER YIL ARTIYOR  

Ayrıca, müsabakaların uluslararası bölümünde uluslararası şiir ve uluslararası metin canlandırma yarışmalarının finalleri gerçekleştirildi.

Arapça Yarışmaları Koordinasyon Kurulunca basına yapılan açıklamada Türkiye genelinde 81 ilden 1184 imam hatip lisesi, 1216 imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 2.400 okuldan 43 bin 465 öğrencinin okul içi elemelerde yarışmalara katıldığı ifade edildi.

Liseler arasındaki bilgi yarışması kategorisinde 1018 okulda 19 bin 425 öğrenci, şiir kategorisinde 841 okuldan 3 bin 520 öğrenci, metin canlandırma yarışmasında 494 okuldan 2 bin 819 öğrencinin, Arapça münazara yarışmalarında 18 proje okulundan 248 öğrencinin okul içi elemelerde ter döktüğü belirtildi.

 

ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR HEYECAN!

Bu yıl Arapça Yarışmaları, ülkemizdeki Uluslararası İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin performansları ile daha zengin bir katılımla tamamlandı. Şiir ve Metin Canlandırma kategorilerinde Türkiye birinciliği elde eden okulumuz, kendi ülkelerini temsil etmeye hak kazanan ve bölge elemeleri sürecinde kendi kıtalarındaki ülkeleri temsil eden öğrencileri geride bırakan kıta birincileri ile kıyasıya yarıştılar.

Dereceye girenlere madalya ve katılım belgesinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

8. Arapça yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilimizden 1184 Anadolu imam hatip lisesi, 17 Arapça proje imam hatip lisesi, 1216 imam hatip orta okulundan toplam 43.465 öğrenci katıldı. Yarışmalarda dereceye giren 147 öğrenci,  Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ ve Bilal ERDOĞAN başta olmak üzere çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve öğrencinin katıldığı ve TRT Arapça kanalından canlı olarak yayınlanan görkemli ödül töreninde ödüllerini aldı.