Duyurular

BASIN AÇIKLAMASI: 18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ / 18.12.2014
UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar gereği bütün dünyada ilan edilen 18 Aralık Dünya Arapça Gününü bu yıl 3. kez kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Bilindiği üzere artık Arapça, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika?da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil olup Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biridir.
 
Dünya genelinde tüm Müslümanlar için, öncelikle kutsal kitabımızın dili olarak önemli bir konum teşkil eden Arapça, kültür ve medeniyet mirasımızın da dili olması bakımından yeni nesiller tarafından öğrenilmesi kaçınılmaz bir dildir. Arapça, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya, emniyet, turizm ve sağlık gibi birçok sektörde de en çok aranan temel diller arasında bulunmaktadır.
 
Çalışmalarımızın zaman içerisinde göstermiş olduğu üzere, Arapça alanında ülkemizde de günden güne daha büyük talep ve ihtiyaçlarla karşılaşılmaktadır. Dini enformasyondan ticari gerekçelere, siyasi stratejik yapıdan sınır komşularımızla daha yoğun iletişim kurmaya kadar pek çok farklı gerekçe ile Arapça eğitimleri çok daha ciddi ihtiyaçlarla talep ve teşvik edilmektedir.
 
Arapçanın Türkiye’de öğretilmesi ve öğretiminin geliştirilmesi adına 2009 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ve bu derneğin paydaş kuruluşu olan Akdemistanbul Eğitim Merkezi olarak, 18 Aralık Dünya Arapça Gününün Türk kamuoyuna duyurulması ve Arapçanın daha yaygın bir şekilde gündeme gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu doğrultuda “Ortak Dilimiz Arapça” sloganıyla başlatmış olduğumuz ve birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte organize ettiğimiz Uluslararası Arapça Yarışmaları yönetimi olarak da 18 Aralık Dünya Arapça Gününün, Arapça eğitim öğretimi adına ülkemiz genelinde hayırlı ve kapsamlı sonuçlara vesile olmasını ümit ederiz.
 
Prof.Dr.Ahmet AĞIRAKÇA
Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği
Genel Başkanı