Bizden Haberler

18 Aralık Dünya Arapça günü büyük bir coşkuyla kutlandı / 18.12.2014
UNESCO Yürütme Kurulunda 2012 yılında alınan karar üzerine bu yıl da 18 Aralık Dünya Arapça Günü tüm dünyada üçüncü kez kutlandı.

Ülkemizin Arapça alanında öncü eğitim kuruluşu olan Akdemistanbul ile yabancı dil eğitimleri alanında önemli sivil toplum çalışmalarınalar gerçekleştiren Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin öncülüğünde, Akdemistanbul’un İstanbul Fatih’teki merkez binasında birbirinden farklı Arapça etkinlikleri ile 18 Aralık Dünya Arapça Günü büyük bir coşku ile kutlandı.

 

 

Farklı ülkelerden Arap kökenli Arapça eğitimcilerimizin destek ve yönlendirmeleri ile gerçekleştirilen programlar, öncelikle Akdemistanbul Hazırlık sınıflarında eğitimlerini sürdüren öğrencileri için gerçekleştirildi ve bu programın tamamlanmasının ardından farklı kurs ve kurlarda Arapça öğrenmek isteyenlerin katılımlarını kapsayan ikinci program daha yoğun bir içerikle gerçekleştirildi.

 

Akdemistanbul hazırlık sınıfı öğrencilerinden Çağla Korkmaz ve Şeymanur Delioğlu’nun yoğun hazırlıkları ile gerçekleştirilen ilk programda, tüm Akdemistanbul hazırlık sınıfı öğrencilerine çeşitli sürpriz ve hediyeler takdim edildi. Her sınıf için özel olarak hazırlanan ikram ve hediyelerle renklenen program, Arapçanın tüm Müslümanların ortak dili olduğu vurgusuyla, en köklü evrensel dilin önemine vurgu yapan kısa konuşmalarla oldukça sade ve zengin bir içerikle tamamlandı.

 

Tüm Akdemistanbul öğrenci ve eğitmenleri ile birlikte gerçekleştirilen ve Arapça eğitimlerine ilgi duyan herkesin davetli olduğu ikinci etkinliğimiz, öncelikle kısa bir Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arapçanın tüm dünyadaki önemine ve 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün taşıdığı anlama dikkat çeken konuşmalarla devam eden program, Akdemistanbul Arapça eğitmenlerinden Dr.Zubeyr Khalfallah’ın Arapça ve Türkçe’nin yakınlığına vurgu yapan konuşması ile zengin bir sunum içeriği ile gerçekleşti.

 

Akdemistanbul öğrencilerinin Arapça şiir okumaları ve hediyeli bilgi yarışmaları ile canlı ve interaktif bir içerik kazanan programda, önümüzdeki yıl ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan Arapça etkinliklerine de değinildi. 2014-2015 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Akademi Derneği ve Akdemistanbul’un öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan 6.Arapça Yarışmalarının lansman filminin ilk kez yayınlandığı ve beğeni ile izlenildiği Dünya Arapça Günü etkinlikleri, katılımcılara çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Arapça eğitimlerinin önem ve gerekliliğine vurgu yapılmasına ülke genelinde imkân tanıyan 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün, tüm ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileriz…