Bizden Haberler

Ezher Üniversitesi Rektörü Ödül Törenimizde Onur Konuğu Oldu / 01.02.2014
Akdemistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri ile International Curricula Organization işbirliği ile İmam Hatip Liselerinde görev yapan öğretmenlere yönelik Arapça dil becerilerini ve eğitim metotlarını geliştirmeleri amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 30 saatlik eğitim programı tamamlandı

16-19 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılan eğitim programı Akdemistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri'nin Türkiye vekilliğini yürüttüğü, merkezi Suudi Arabistan’da bulunan, Arapça öğretiminde dünyaca ünlü “el-Menâhicu'l Âlemiyye -  International Curricula Organization (ICO)” kurumu tarafından verildi. Günde 8 saat süren 4 günlük seminerlerde toplamda 30 saat süreyle verilen eğitimleri el-Menâhicu'l Âlemiyye Kurumu eğitmenlerinden Suudi Arabistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri Kültür Ataşesi Dr. Salih es-Suhaybani ile Suudi Arabistan Yüksek Öğrenim Bakanlığı Müşaviri Dr. Muhammed el-Bişri verdi.

30 saatlik “Arapça Öğretim Metotları” eğitimine İstanbul’daki 10 İmam Hatip Lisesinin yanı sıra Anadolu’dan da 7 ayrı ilden (Bartın, Eskişehir, Kocaeli, Hatay, Isparta, Kütahya, Konya) ve Rusya ve Ukranya’dan katılım öğretmenler katıldı.

Programın sonunda yapılan katılım sertifikası dağıtım törenine el-Ezher Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Usame Muhammed el-Abd ile rektör yardımcısı ve üniversite genel sekreteri de onur konuğu olarak katıldılar. Sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan Ezher Üniversitesi Rektörü Prof. El-Abd, Türkiye’de Arapça eğitimine olan ilginin dikkat çekici olduğunu ve başta Ezher olmak üzere bütün üniversitelerin bu süreci desteklemeleri gerektiğini ifade etti. Mısır’ın tarihi süreç içinde birçok defa batılılar tarafından işgal edilmesine rağmen Arapçanın Mısır’da bozulmamasının ana sebebinin el-Ezher’in ilmi disiplini olduğunu vurgulayan rektör, katılımcıların sertifikalarını dağıtarak kendilerini tebrik etti. 35 öğretmenin katılım sertifikası aldığı program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.